Welkom bij Pedi-Lise

Pedi-Lise ...... loopt beter!

Achtergrond

Na mijn 20 jaar durende carrière als lerares, heb ik in 2006 afscheid genomen van dit prachtige vak om met mijn gezin naar China te verhuizen. Ik was ontzettend geïntrigeerd door de Chinese taal en cultuur en heb me die tijdens de 3 jaren die we daar woonden aan de Universiteit voor Chinese geneeskunde eigen gemaakt. Aan deze Universiteit werd mijn interesse voor natuurlijk genezen enorm geprikkeld. Ik was altijd al bezig met allerlei alternatieve geneeswijzen, maar deze oeroude kennis sprak me enorm aan. In die periode dat we in Shanghai woonden, heb ik regelmatig gebruik gemaakt van één van de vele voetmassagesalons die je daar kunt vinden. Deze massages, die hier bekend staan onder de naam voetreflexologie en tevens een onderdeel zijn van de Chinese geneeskunde, hielpen mij van verschillende lichamelijke klachten af. Tijdens mijn afscheid van de leraren aan de Universiteit, heb ik in de studentenwinkel een paar voetjes gekocht. Pas nadat ik mijn diploma voor pedicure op zak had, schoot me te binnen dat ik in juni 2009 een paar voeten gekocht had met alle reflexpunten erop. Deze voeten, de Chinese muur en mijn ervaringen in China zijn de grondslag van mijn huidige werk.

Een heerlijk gevoel

Na mijn terugkeer in 2009 heb ik mijn studie Chinees afgerond aan de Universiteit Gent, maar mijn fascinatie voor de voet bleef en daarom heb ik in 2013 besloten te starten met de opleiding pedicure, die ik in januari 2014 met goed gevolg heb afgerond. Daarna heb ik de 2 jarige opleiding gespecialiseerde voetverzorging gedaan om er voor te zorgen dat ik u nog beter van dienst kan zijn.

Maar dit was niet genoeg, mijn honger naar kennis omtrent de voet was nog niet vervuld. Ik heb de opleiding voetreflexologie, lichaamsmassage en aromatherapie gevolgd bij het CVO te Lokeren.

In juni 2020 heb ik de 3 jarige HBO opleiding voetreflexPLUS therapeut afgerond bij het opleidingsinstituut TOTAL HEALTH te Breda. De PLUS staat voor de Chinese meerwaarde van deze behandelingen: een combi van Westerse en Chinese voetreflex, waarbij de meridianen op armen en benen een belangrijk onderdeel zijn in de behandeling. Deze opleiding heb ik in 2020 afgerond.

Tijdens het laatste jaar, het specialisatiejaar heb ik een scriptie gemaakt over voetreflextherapie in relatie tot longemfyseem en heb ik drie specialisaties gevolgd, namelijk “DE VROUW”, “VEEL VOORKOMENDE ZIEKTEOORZAKEN (hoofdpijn, vermoeidheid en huidproblematieken)” en “DE 4LAGENREFLEXOLOGIE”

Mijn behandelingen zijn erop gericht om uw voetproblemen, uw lichamelijke klachten te verhelpen door middel van voetverzorging, voetreflexologie, voetengymnastiek of lichaamsmassage, in combinatie met aromatherapie (essentiële oliën), zodat u met een heerlijk gevoel mijn praktijk verlaat.

Om dit zo professioneel mogelijk te kunnen doen, heb ik in 2022 de opleiding MEDISCHE BASISKENNIS met goed gevolg behaald.

In mijn behandelingen maak ik gebruik van essentiële oliën. Deze oliën zijn puur natuurlijk en dragen bij aan een goede leefstijl waarin preventieve gezondheid erg belangrijk is. Dat is een stukje dat ik geleerd heb uit de Chinese geneeskunde, waar de arts die mensen gezond houdt gezien wordt als de juiste arts. Daarom probeer ik mijn cliënten  tijdens behandelingen bewust te maken van de vele toxische stoffen in de dagelijkse producten die we vrijwillig in huis halen en onze gezondheid schaden. Veel producten kunnen vervangen worden door producten verrijkt met essentiële olie.

Maar naast de vele toxische stoffen die er in onze omgeving te vinden zijn, ook stralingen die ons in deze moderne wereld beïnvloeden behoort tot een van de dingen waar ik mijn cliënten graag mee help. Zo heb ik EMF kaarten te koop, die je bij je draagt, als ook piramides die in huis te plaatsen zijn.

Tevens verkoop ik de magneetsieraden van ENERGETIX, waarover ik u graag meer vertel in mijn praktijk.

Momenteel ben ik bezig met de opleiding craniosacraal therapeut, die zowel op het lichaam als op de voet toe te passen is. Craniosacraal betekent dat de schedel (cranio) en het heiligbeen (sacrum) samen een eenheid vormen met de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel). Hierbinnen bevindt zich hersen- en ruggenmergvloeistof.  Ook in de rest van ons lichaam zit overal bindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaar verbindt. Elke zenuw, elk orgaan, elk bloedvat is bekleed met bindweefsel dat daarmee een bindende factor is in ons lichaam. Het beschermt, geeft steun en houdt alle onderdelen bij elkaar en van elkaar gescheiden. Essentieel is dat het bindweefsel kan meebewegen tijdens onze bewegingen, zoals lopen, zitten en sporten, werken en zelfs ademen. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen, ontstaan vroeg of laat problemen.

De craniosacraal therapeut ziet het lichaam, ziel en geest als een geheel met het bindweefsel als verbindend element. Door dit weefsel van de voeten naar de schedel te volgen, voelt de therapeut waar de verstoringen zitten. Met zachte aanrakingen en subtiele bewegingen bevordert de therapeut het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit gaat soms gepaard met een fysieke of emotionele ontlading wat daarna ontspanning als resultaat heeft. Het bindweefsel krijgt weer zijn ruimte en beweeglijkheid waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt weer te gaan herstellen.

Deze opleiding hoop ik in 2024 af te ronden.

Tevens ben ik bezig met de cursus met verstand gezond, een cursus orthomoleculaire therapie, waarina aandacht wordt besteed aan gezonde voeding en leefstijl, het vermijden van NocX (no communication xenobiotica die het lichaam vervuilen) en het eventueel toevoegen van supplementen.

Tot slot volg ik nog een aantal cursusdagen traditioneel Chinese geneeskunde, om op die manier de bijbehorende acupunctuurpunten beter te kunnen behandelen.

Pedi-Lise ... loopt beter!

Bij elke behandeling die we geven zorgen we ervoor dat u kan genieten van de beste kwaliteit.
Ik plan voor elke behandeling voldoende tijd in, zodat u voelt meer dan welkom te zijn en er echte aandacht is voor u als persoon. 
Tijdens mijn behandelingen gaat mijn voorkeur uit naar natuurlijke middelen om uw voeten en lichaam te behandelen.