Chinese les bij Pedi-Lise

Pedi-Lise ...... leert beter!

Chinese les

Mijn 3 jaren in China heb ik zeer zinvol benut. Nadat ik me het eerste jaar via een lokale school de basisvaardigheden van de taal eigen heb gemaakt, ben ik de taal verder gaan bestuderen aan de Universiteit voor Chinese medicijnen in Shanghai. (Zhong yi yao da xue)  Deze opleiding werd daar gegeven om de buitenlanders die medicijnen wilden studeren, de taal te leren. Anderhalf jaar ben ik dagelijks naar de universiteit gegaan en zat ik ’s middags mijn huiswerk te maken. Ik omringde me zoveel mogelijk met Chinezen, zodat ik veel oefening kreeg. Ik heb veel te danken aan onze toenmalige ayi (=tante, beleefdheidsvorm voor hulp) Bai Lin genaamd en onze chauffeur Chen Xiao Feng. Met hen heb ik dagelijks mijn Chinese spreekvaardigheid geoefend en hebben we met beide gezinnen Chinese en Nederlandse feestdagen gevierd. Ik ben hen beiden ook erg dankbaar voor deze culturele uitwisseling. Zij zijn mijn beste leermeesters geweest. Na de 3 jaren in Shanghai ben ik, eenmaal terug in Nederland, verder Chinees gaan studeren aan de Universiteit in Gent, waar ik de lessen modern Chinees, Klassiek Chinees en geschiedenis van China heb gevolgd, allen onderdeel van de opleiding sinologie.

De Chinese taal is een uitdaging: zeker geen gemakkelijke taal, mede doordat er slechts enkele woorden zijn die ons enigszins bekend in de oren klinken:爸爸 baba, 妈妈 mama en 芒果 mangguo. Je begint weer volledig van voor af aan, met een leeg referentiekader. En dan nog maar niet te spreken over de 4 tonen die in de taal gebruikt worden. Maar juist daardoor en door de rijke cultuur die achter deze taal schuilgaat, is het leren van deze taal een enorme verrijking en uitdaging. Met mijn onderwijspapieren en -ervaring als achtergrond, ben ik zeer goed in staat de lessen zo efficiënt mogelijk in te kunnen delen, zodat u ook zoveel mogelijk kunt leren. Mijn focus ligt op het zo snel mogelijk toepassen van het geleerde in de praktijk, dus staat het communiceren met elkaar, ook al is het nog zo simpel, vanaf les 1 voorop.

Als u deze intrigerende taal ook wilt leren, bied ik u daarvoor verschillende mogelijkheden:

LES PRIJS voor particulieren*
privéles €40,00 per uur
duo-les €25,00 per persoon per uur
groepsles 3p €20,00 per persoon per uur
groepsles 4p €17,50 per persoon per uur
groepsles 5-6p €15 per persoon per uur

*Het is ook mogelijk lessen te organiseren voor bedrijven. Zowel Chinese taal als Nederlandse taal (voor eventuele expats). Hiervoor gelden speciale tarieven afhankelijk van de locatie en groepsgrootte. Stuur gerust een email voor meer informatie.

De lessen zijn flexibel in te plannen en naar uw eigen idee in te vullen. Uiteraard heb ik methodes, maar als u rondom thema’s wilt werken, dan is dat ook mogelijk.

Voor de beginnerslessen maak ik gebruik van de methode Kuaile Hanyu. Deze is via mij te verkrijgen tijdens de eerste les. De methode bestaat uit een studentenboek, een werkboek en cd.

studentenboek €20,00
werkboek €20,00
CD €15,00

Alle prijzen zijn inclusief een drankje en vinden plaats bij mij thuis. Datum en tijd in overleg. Indien de locatie elders is, komen er verplaatsingskosten bij.